[caption id="attachment_749" align="alignright" width="225"] Pica 2: Testo iz polnozrnate moke, palati, sir, suha salama, tuna, feferoni in olive.[/caption]
Testo zamesiš v skledi. Vanjo daš sledeče sestavine: bela moka 500g, kvas v prahu 7g vrečka, 4-5 žlic olja, žlica sladkorja, žlica soli, mleko ali vodo (dodajaš po občutku testo mora bit gosto vlažno in malo naoljeno da se ti ne sprijema na roke ko končaš z gnetenjem testa.) Testo pustiš počivat v hladilniku kake 2 ure, odvisno koliko se ti mudi.
Pripraviš si pekač v katerem imaš namen peči pico, daš not peka papir, ki ga po potrebi naoljiš z oljem, testo enakomirno razporediš po pekaču, namažeš testo z mezgo, (v katero zamešaš začimbe bazilika origano, majron, pa še kaj okusu). Potem zložiš gor šunko, še enkrat dodaš mezgo, gor potrosiš še sir, in gobice in seveda dodatke po svojem okusu. (svežo zelenjavo, pršut, kislo smetano in podobno dodaš gor tik preden zaključiš a peko.
Pico daš peč v pečico na 200 C fajn pa je da je vsaj 10 minut prej pečica ogreta na 200C sredi peke pa lahko zmanjšaš temperaturo tudi na 180 C.
Pečeš približno pol ure do 45 minut oz. do takrat ko vidiš, da je testo dovolj pečeno (zlato rumene barve)
ostale sestavine:
Paradižnikova mezga 250 ml. Še boljša je tista ki ima v sebi tudi začimbe. Sicer pa sam zamešaš raven začimbe. Začimbe: bazilike, majrona, origana, lahko še dodaš rožmarin.
Pica šunka narezana na tanke rezine 300g pribl.
Sir nariban. 250 g
Gobice šampinjoni, olive in ostali dodatki za okras.
Ni komentarjev:
Objavite komentar